Tvarohový se skořicovou polevou

Ingredience

těsto: 170 g polohrubé mouky, 60 g moučkového cukru, 60 g másla, 1 vejce, 0,5 lžičky prášku do pečiva
náplň: 500 g měkkého tvarohu (z alobalu, ne vanička), 190 g zakysané smetany, 1 vejce, 60 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr
poleva: 50 g másla, 50 g hnědého cukru, 1 lžička skořice, 1 lžíce hladké mouky
dále: mandlové plátky

Postup

Těsto zpracujeme rukama na vále a necháme v ledničce půl hodiny zchladit (není to nutné, ale lépe se s ním pak pracuje).

Zatím připravíme náplň: tvaroh, smetanu, celé vejce a cukr vymícháme dohladka.

Těsto rozválíme na kruh a vyložíme jím koláčovou formu (28 cm). Vidličkou těsto propícháme a urovnáme na ně tvarohovou náplň.

Máslo na polevu necháme rozpustit a vmícháme do něj cukr, skořici a mouku.

Polevu rozlijeme na tvaroh, lžící rozetřeme po celé ploše a vidličkou lehce vmícháme do horní vrstvy tvarohu.

Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Po 15 minutách ho posypeme plátky mandlí a dopečeme dalších 15 minut.

Tvarohový se skořicovou polevou
Tvarohový se skořicovou polevou
Tvarohový se skořicovou polevou
Tvarohový se skořicovou polevou
Tvarohový se skořicovou polevou
Tvarohový se skořicovou polevou
Tvarohový se skořicovou polevou
Tvarohový se skořicovou polevou
Tvarohový se skořicovou polevou

zdroj: www.mimibazar.cz

Přidáno: 10.5.2015