Tvarožník pod peřinou

Ingredience

200 g lístkového těsta, hladká mouka na vál
náplň: 500 g tvarohu, 250 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 1 vanilkový cukr, 80 g krystalového cukru, 1 celé vejce, 2 žloutky, 1 lžíce oleje
na povrch: 2 bílky, 3 lžíce krystalového cukru

Postup

Všechny suroviny na náplň vložíme do misky a ručním elektrickým šlehačem rozšleháme dohladka.

Těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký kruh o velikosti o něco větší než je forma. Dortovou formu (24 cm) vyložíme těstem tak, aby byla pokryta i část boční stěny.

Náplň nalijeme do těsta a formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh.

Po 30-35 minutách pečení vyndáme formu z trouby a na povrch moučníku rozetřeme sníh. Vrátíme do trouby, ztlumíme na 170°C a dopečeme do zezelátnutí povrchu, asi 10-15 minut.

Krájíme až po úplném vychladnutí, můžeme lehce posypat moučkovým cukrem (není nutné).

Tvarožník pod peřinou
Tvarožník pod peřinou
Tvarožník pod peřinou
Tvarožník pod peřinou
Tvarožník pod peřinou

Přidáno: 25.5.2014