Jablková žemlovka

Ingredience

8 včerejších rohlíků, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 50 g másla, rozinky, 2 sáčky skořicového cukru, rozinky, jablka

Postup

Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Rohlíky nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Do hrnku dáme vejce, dolijeme mlékem a vidličkou rozšleháme. Máslo necháme rozpustit. Omytá jablka oloupeme a nastrouháme. Na dno pekáče naskládáme těsně vedle sebe kolečka rohlíků. Pokropíme je mlékem s vejcem a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokryjeme souvislou vrstvou nastrouhaných jablek, která posypeme skořicovým cukrem a hrstí rozinek. Na jablka naskládáme další vrstvu rohlíků a všechno zopakujeme. Končíme vrstvou rohlíků pokropených mlékem a máslem. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova (200°C asi 20 minut). Na talíři můžeme pocukrovat.

Jablková žemlovka
Jablková žemlovka

Přidáno: 23.8.2007