Piškotová omeleta s jahodami

Ingredience

2 malá vejce, špetka soli, 80 g cukru krupice, 2 lžíce vody, 60 g polohrubé mouky, 2 lžíce solamylu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, hrst jahod

Postup

Na papír na pečení namalujeme z rubové strany 4 kruhy o průměru 12 cm (obkreslíme malý talířek nebo misku). Papír položíme na plech rubovou stranou dolů. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou ušleháme do husté světlé pěny. Sníh vyklopíme na žloutkovou pěnu, přisypeme mouku smíchanou se solamylem a zlehka všechno promícháme. Těsto rozdělíme na 4 kruhy na plechu a rovnoměrně rozetřeme. Ihned vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme do mírně růžova, ne moc, okraje nesmí zhnědnout - lámalo by se (max. 8 minut). Po vytažení z trouby přikryjeme utěrkou a překlopíme na vál. Odstraníme plech a opatrně sloupneme papír. Každou omeletu opatrně přehneme na poloviny pomocí utěrky a necháme vychladnout.
Jahody rozmačkáme v misce vidličkou. Do smetany nasypeme vanilkový cukr a ušleháme dohusta. Zlehka vmícháme rozmačkané jahody a touto směsí plníme vychladké omelety. Ozdobíme jahodami a podáváme.

Piškotová omeleta s jahodami

Přidáno: 5.6.2007