Rýžová kaše s ovocem

Ingredience

1 hrnek (300 ml) kulatozrnné rýže, 1,5-1,8 l mléka, špetka soli, 2 lžíce másla, 3-4 lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, kakao nebo skořice na posypání, ovoce na ozdobení

Postup

Do hrnce nalijeme jeden až jeden a půl litru mléka, osolíme a přisypeme rýži. Přivedeme k varu a na mírném plameni pomalu vaříme, často mícháme.

Podle potřeby doléváme další mléko, vaříme (a mícháme!) dokud není rýže zcela měkká a kaše nemá požadovanou hustotu.

Ke konci vaření přidáme máslo a cukr podle chuti.

Hotovou kaši rozdělíme na talíře, posypeme kakaem nebo skořicí a ozdobíme ovocem.

Rýžová kaše s ovocem
Rýžová kaše s ovocem
Rýžová kaše s ovocem

Přidáno: 23.1.2014