Rýžová kaše s malinami

Ingredience

300 g uvařené kulatozrnné rýže, 600 ml plnotučného mléka, 50-60 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, špetka skořice, 1 lžíce másla, špetka soli, malinová marmeláda nebo kompot

Postup

Mléko v hrnci osolíme, okořeníme skořicí a nasypeme uvařenou rýži. Přivedeme k varu a za častého míchání vaříme, až kaše zhoustne.

Podle chuti osladíme a necháme ještě 2-3 minuty povařit. Nakonec vmícháme máslo.

Odstavíme a tyčovým mixérem několika málo pulsy částečně rozmixujeme. Rozmixovaná rýže kaši zahustí a zjemní její konzistenci, část rýžových zrnek necháme na skus.

Kaši plníme do skleniček střídavě s malinovým kompotem nebo marmeládou.

Podávat můžeme teplé nebo studené.

Použijeme-li zavírací skleničky od jogurtu, můžeme dezert použít jako svačinu do školy nebo do práce (zavřeme až po vychladnutí a skladujeme v ledničce).

Přidáno: 7.4.2016