Staročeské lívance

Ingredience

1 l mléka, špetka soli, 2 lžíce moučkového cukru, 40 g čerstvého droždí, 4 vejce, 600 g polohrubé mouky, olej na smažení
náplň: povidla, tvrdý tvaroh

Postup

Trochu mléka ohřejeme, vmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryté necháme vzejít.

Zbylé mléko nalijeme do mísy, osolíme, přidáme celá vejce a metličkou rozšleháme.

Přilijeme vzešlý kvásek, mouku a metličkou vymícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (45-60 minut).

Z nakynutého těsta usmažíme na pánvi potřené olejem lívance.

Pomažeme je povidly, posypeme rozdrobeným nebo nastrouhaným tvarohem a smotáme.

Staročeské lívance
Staročeské lívance
Staročeské lívance
Staročeské lívance
Staročeské lívance
Staročeské lívance
Staročeské lívance

Kvalitní pánev značky Skeppshult možno zakoupit zde.

Přidáno: 30.4.2010