Tvarohové ovocné knedlíky

Ingredience

250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, špetka soli, 50 g másla, asi 170 g polohrubé mouky, ovoce

Postup

Tvaroh rozdrobíme do misky, osolíme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo a vařečkou zpracujeme na hladkou hmotu. Do ní postupně zapracováváme po částech mouku, až vznikne vláčné těsto. Pozor, množství mouky záleží na hustotě tvarohu a velikosti vejce. Ke konci můžeme těsto zpracovat rukama na pomoučeném vále. Z těsta vyválíme váleček, rozkrájíme ho na špalíčky a do každého kousku zabalíme ovoce (meruňku, švestku, třešně,...). Knedlíky uvaříme v páře nebo ve vodě (7 - 8 minut). Hotové sypeme na talíři mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a polejeme rozpuštěným máslem. Mák můžeme nahradit strouhaným tvarohem nebo perníkem.
Z tohoto množství jsou dvě až tři porce.

Tvarohové ovocné knedlíky

Přidáno: 11.7.2007