Bábovka s vůní pomeranče

Ingredience

4 vejce, špetka soli, 180 g krystalového cukru,1 vanilkový cukr, 250 g tvarohu, 100 g másla, 5 lžic mléka, 200 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 prášek do pečiva, 1 vrchovatá lžíce sušené strouhané pomerančové kůry, 3 lžíce kandované citronové kůry

Postup

Máslo necháme rozpustit v teplém mléce.

Mouku smícháme s práškem do pečiva, pomerančovou kůrou a kandovanou citronovou kůrou.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

Tvaroh s cukrem, žloutky a pudinkovým práškem rozšleháme dohladka a vmícháme vlažné máslo s mlékem.

Do tvarohové směsi důkladně vmícháme mouku a pak zlehka sníh z bílků.

Těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy.

Pečeme 45 minut při 200°C (zkoušíme špejlí).

Přidáno: 2.8.2018