Laciná Václavova bábovka

Ingredience

100 g hery, 300 ml mléka, 3 vejce, 350 g polohrubé mouky, 250 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 4 lžičky mleté kávy, špetka soli

Postup

Heru necháme na plotně v kastrůlku rozpustit. V mléce rozkvedláme celá vejce.
V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, solí a kávou. K rozpuštěnému tuku přilijeme mléko s vejci, promícháme a vlijeme do mísy k sypkým ingrediencím. Všechno důkladně promícháme. Vznikne řídké těsto, které krátce prošleháme metlou. Nalijeme je do vymazané a vysypané formy a upečeme (170-180°C, cca 45 minut).
Protože kávové moučníky u nás nejsou příliš oblíbené, dala jsem místo kávy 2 lžíce granka.

Laciná Václavova bábovka
Laciná Václavova bábovka
Laciná Václavova bábovka

zdroj: Irena R. Sehnerová – Bábovka, má láska

Přidáno: 1.3.2010