Marcipánová kuřátka

Ingredience

falešný marcipán, necelý balíček piškotů (nebo rozdrobeného piškotového těsta), rum, višňový gel nebo višňový džem, cca 50 g másla

Postup

Piškoty rozdrtíme, pokropíme rumem, polijeme rozpuštěným máslem a smícháme se 3 lžícemi višňového gelu nebo džemu. Umícháme polotuhou hmotu, příliš tuhou zředíme rumem nebo džemem, řídkou zahustíme dalšími piškoty. Kousek marcipánu oddělíme, malinký kousek na očička obarvíme kakaem, kousek na trávu obarvíme potravinářskou barvou nazeleno. Zbytek nažluto. Kousek žlutého marcipánu rozválíme na velikost kuřátkové formičky a rozválenou plackou (cca 3-4 mm silnou) ji vyložíme. Pečlivě prsty natlačíme do všech záhybů a vyčnívající okraje odřízneme nebo odstříhneme nůžkami. Vzniklou dutinu vyplníme piškotovou hmotou, hodně ji tam natlačíme. Pak ji překryjeme dalším rozváleným žlutým marcipánem. Dáme ztuhnout do ledničky (stačí půl hodiny). Pak celé kuřátko opatrně z formičky vyloupneme, je potřeba napřed kolem dokola uvolnit okraje, např. malým nožíkem. Pokud někde dole marcipán přečnívá, opatrně ho odřízneme. Přilepíme očičko z hnědého marcipánu, ze zeleného vytvoříme travičku.

Marcipánová kuřátka
Marcipánová kuřátka
Marcipánová kuřátka
Marcipánová kuřátka

Přidáno: 16.2.2010