Pohankovo-tvarohová bábovka

Ingredience

250 g pohankové mouky, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 200 g přírodního cukru, 1 vanilkový cukr, 50 ml oleje, 250 g tvarohu, 200 g smetany, 2 lžíce rumu

Postup

Do misky nasypeme oba cukry, přidáme olej a celá vejce. Ručním elektrickým šlehačem rozšleháme, až směs začne pěnit a cukr se rozpustí.

Přidáme rozdrobený tvaroh a rozšleháme dohladka.

Nakonec přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilejeme smetanu a rum. Důkladně promícháme.

Těsto nalejeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ztlumíme na 180°C a pečeme asi 50 minut (zkusíme špejlí).

Upečenou bábovku necháme chvíli odpočinout ve formě, pak vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.

Přidáno: 15.4.2018