Tvarohovo-rumová bábovka

Ingredience

4 vejce, špetka soli, 250 g tvarohu, 200 g másla, 180 g krystalového cukru, 20 g vanilkového cukru, šťáva a kůra z půlky citronu, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 60 g rozinek, rum

Postup

Den předem nasypeme omyté rozinky do skleničky a zalijeme rumem, aby byly všechny ponořené.

Oddělíme žloutky a bílky.

Ke žloutkům přidáme cukr, tvaroh, citronovou šťávu a kůru a rozpuštěné vlažné máslo.

Bílky osolíme a ušleháme z nich pevný sníh.

Obsah druhé misky rozšleháme dohladka.

Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozinky i s rumem, ve kterém byly namočené. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Těsto urovnáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Pečeme asi hodinu, zkusíme špejlí.

Tvarohovo-rumová bábovka
Tvarohovo-rumová bábovka
Tvarohovo-rumová bábovka
Tvarohovo-rumová bábovka
Tvarohovo-rumová bábovka

Přidáno: 4.9.2015