Broskvové košíčky se smetanou

Ingredience

400 g lístkového těsta, 200 g zakysané smetany, 60 g vanilkového cukru, 1 žloutek, 1 lžíce maizeny (použila jsem solamyl), 2 půlky kompotovaných broskví, šlehačka na ozdobení

Postup

Zakysanou smetanu, žloutek, cukr a maizenu rozmícháme dohladka.

Broskve nakrájíme na kostičky.

Těsto rozválíme na tloušťku asi 5 mm a vykrojíme kolečka o průměru 8-9 cm.

Důlky plechu na muffiny vytřeme máslem a vyložíme je těstem.

Náplň rozdělíme do důlků a na ni rozdělíme broskve.

Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C, ztlumíme na 200°C a upečeme dozlatova (15-20 minut).

Po upečení košíčky vyndáme z plechu a na mřížce necháme vychladnout.

Vychladlé ozdobíme kopečkem šlehačky.

Broskvové košíčky se smetanou
Broskvové košíčky se smetanou
Broskvové košíčky se smetanou
Broskvové košíčky se smetanou
Broskvové košíčky se smetanou
Broskvové košíčky se smetanou
Broskvové košíčky se smetanou

podle časopisu Katarínka

Přidáno: 2.3.2013