Pusinkové koláčky

Ingredience

500 g listového těsta, 3 bílky, 3-5 lžic moučkového cukru, 100 g mletých mandlí nebo ořechů, 1 lžíce strouhané čokolády, pár kapek oblíbeného likéru (nemusí být)

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce do něj vmícháme cukr, čokoládu a mandle (oříšky).
Těsto rozpůlíme. Každou polovinu rozválíme na obdélník a potřeme ho polovinou sněhu. Zamotáme jako roládu, krájíme na kolečka a klademe na plech vyložený papírem na pečení. Sníh, který při krájení vyleze (a není ho málo) pak nožem z válu posbíráme a navršíme na řezy na plechu.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ztlumíme na 180°C a pečeme 25-30 minut.

Pusinkové koláčky
Pusinkové koláčky
Pusinkové koláčky
Pusinkové koláčky
Pusinkové koláčky
Pusinkové koláčky

zdroj: dolcevita.blog.cz

Přidáno: 30.10.2009