Čokoládový sladký chlebík

Ingredience

100 g smetany ke šlehání, 3 lžičky cukru, 60 g kvásku z pšeničné celozrnné mouky (živeného v poměru 1:1), špetka soli, 150 g pšeničné mouky hladké, koření podle chuti (skořice, badyán, perníkové, kakao, ořechy, kokos - asi 10 g), 10 g strouhané čokolády

Postup

Ve smetaně rozpustíme cukr. Přidáme kvásek, sůl a promícháme.

Přisypeme mouku a vypracujeme těsto.

Těsto rozválíme nebo rukama roztáhneme na obdélník nebo čtverec asi 25x25 cm a posypeme strouhanou čokoládou. Pak zavineme jako roládu a přemístíme do remosky nebo na plech s papírem na pečení. Necháme nakynout 3-5 hodin, pak upečeme.

Na fotkách je chlebík z dvojnásobné dávky těsta.

Také byste si rádi upekli vlastní kváskové pečivo a nevíte jak na to? V tom případě vám doporučuji kváskový kurz Jany Berkové v Olomouci. Za dvě hodiny se naučíte všechno, co je k tomu potřeba, a ještě si s sebou odnesete kvásek a zajímavé recepty.

Čokoládový sladký chlebík
Čokoládový sladký chlebík
Čokoládový sladký chlebík
Čokoládový sladký chlebík
Čokoládový sladký chlebík
Čokoládový sladký chlebík
Čokoládový sladký chlebík
Čokoládový sladký chlebík
Čokoládový sladký chlebík

Tento a spoustu dalších zajímavých kváskových receptů najdete v knize Kvásková kuchařka Jany Berkové.

Přidáno: 19.7.2015