Trdelníky kváskové
Ingredience
těsto: 200 g pšeničného kvásku, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 175 ml vlažného mléka, 60 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 žloutky, špetka soli, 60 g rozpuštěného másla
dále: máslo, vanilkový cukr smíchaný s nahrubo pomletými ořechy nebo skořicí
Postup
Z uvedených surovin vypracujeme hladké měkké těsto a necháme 3-3,5 hodiny kynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na osminy.
Z každé části (postupně) uválíme asi metr dlouhý váleček a namotáme na válec. Potřeme rozpuštěným máslem a necháme 20 minut kynout.
Pak vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Během pečení dvakrát otočíme o třetinu a potřeme máslem.
Po vytažení z trouby znovu potřeme máslem a vyválíme v cukru smíchaném s ořechy (skořicí).
Foto postupu viz tento recept.
Přidáno: 23.4.2016