Bezlepková borůvková babeta

Ingredience

4 vejce, 200 g krystalového cukru, 1 lžíce strouhané citronové kůry, 100 ml oleje, 200 g bezlepkové mouky (Michalík), 1 sáček prášku do pečiva (bezlepkový 12 g), miska borůvek (nebo jiného ovoce)

Postup

Formu nebo pekáček vymažeme máslem nebo sádlem a vysypeme strouhaným kokosem.

Vejce s cukrem a citronovou kůrou šleháme elektrickým šlehačem do husté světlé pěny.

Pak vešleháme po částech olej.

Vařečkou vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme do formy, urovnáme a posypeme hustě borůvkami.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi půl hodiny (zkusíme špejlí).

Poznámka: Ovoce nečekaně propadlo až na dno, ale kvalitě buchty to neublížilo. Chutí i konzistencí moučník velmi připomíná citronovou babetu, která se prodávala běžně v obchodech v minulém století.

Přidáno: 21.8.2016