Beránek s česnekovou vůní

Ingredience

těsto: 2 vejce, 280 ml mléka, 100 g másla, 50 ml oleje, sůl, mletý pepř, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g uzeného masa, kousek pórku, hrst sušené cibule

krém: 250 g másla, 150 g smetanového taveného sýra, 3 stroužky česneku, sůl

sádlo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Postup

Do mísy dáme celá vejce, mléko, rozpuštěné vlažné máslo, olej, osolíme, opepříme a metličkou rozšleháme.

Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vařečkou umícháme hladké těsto.

Nakonec přidáme na kousky pokrájené maso, pórek a cibuli.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do zezlátnutí asi 50 minut.

Upečeného beránka necháme ve formě 10-15 minut odpočinout, pak opatrně vyjmeme a necháme vychladnout.

Ke změklému máslu přidáme sýr, rozmačkaný česnek, sůl a vyšleháme hladký nadýchaný krém, kterým ozdobíme beránka.

Z oliv vytvoříme oči a čumáček, z červené papriky mašličku a do tlamičky vložíme svazek stébel pažitky.

Beránek s česnekovou vůní
Beránek s česnekovou vůní
Beránek s česnekovou vůní
Beránek s česnekovou vůní
Beránek s česnekovou vůní
Beránek s česnekovou vůní

zdroj: www.toprecepty.cz

Přidáno: 3.4.2015