Čočková bábovka

Ingredience

1 hrnek hnědé čočky, 1 hrnek červené čočky, 1 větší cibule, 150 g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 150 g tvrdého sýra, 4-5 větších sterilovaných okurek, 4-5 vajec, sůl, mletý pepř, majoránka, česnek, chilli, 4 bobkové listy, 8 kuliček nového koření

Postup

Hnědou čočku přebereme, propláchneme a přes noc namočíme do studené vody. Druhý den přidáme do hrnce 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a uvaříme doměkka.
Červenou čočku uvaříme úplně stejně, s tím rozdílem, že není třeba ji dopředu máčet.
Uvařenou čočku scedíme.
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji společně usmažíme.
Sýr nahrubo nastrouháme, okurky nakrájíme na malé kostičky.
Ve větší míse všechno smícháme a podle chuti osolíme a okořeníme pepřem, rozmačkaným česnekem, majoránkou a kořením chilli. Nakonec vmícháme celá vejce a hmotu přemístíme do bábovkové formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme asi 40 minut.
Podáváme s čerstvou zeleninou.

Čočková bábovka
Čočková bábovka
Čočková bábovka
Čočková bábovka
Čočková bábovka
Čočková bábovka
Čočková bábovka

Přidáno: 16.8.2009