Sýrový nákyp s uzeným

Ingredience

240 g rýže ve varných sáčcích, 250 g tvrdého sýra, 250 g vařeného uzeného masa, hrst zeleného hrášku, 100 ml smetany na vaření, 50 g másla, 1 lžička mleté sladké papriky, půl lžičky pálivé mleté papriky, sůl, 2 vejce

Postup

Rýži uvaříme. Sýr nastrouháme nahrubo, maso pokrájíme na kostičky, hrášek pět minut povaříme.
Uvařenou rýži promícháme s masem, scezeným hráškem, třemi čtvrtinami sýra, paprikou, rozpuštěným máslem a smetanou. Osolíme, ale opatrně, uzené i sýr jsou slané dost.
Bábovkovou formu vyložíme papírem na pečení a naplníme hmotou. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Po 15 minutách vyndáme z trouby, posypeme zbylým sýrem a povrch rovnoměrně zalijeme vejci rozšlehanými vidličkou. Vrátíme do trouby a dopečeme asi 20 minut. Po vytažení z trouby necháme částečně vychladnout a teprve potom vyklopíme a sloupneme papír.
Podáváme s čerstvou zeleninou, teplé nebo studené.

Sýrový nákyp s uzeným
Sýrový nákyp s uzeným
Sýrový nákyp s uzeným
Sýrový nákyp s uzeným
Sýrový nákyp s uzeným
Sýrový nákyp s uzeným
Sýrový nákyp s uzeným
Sýrový nákyp s uzeným

Přidáno: 10.8.2009