Lososové kapsy

Ingredience

4 porce filé z lososa (á 100 g), 400 g listového těsta, 200 g listového špenátu, 3 krajíčky toustového chleba, 20 g parmazánu, hrstka bylinek (bazalka, petrželka, klidně i jiné), 2 stroužky česneku, sůl, 1 vejce na potření

Postup

Čerstvý špenát spaříme vroucí vodou, necháme okapat a ještě přebytečnou vodu rukama vymačkáme. Pokud máme špenát mražený, necháme ho částečně rozmrznout a opět rukama vymačkáme přebytečnou vodu.

Krajíčky chleba rozdrobíme najemno, smícháme se sýrem a posekanými bylinkami a společně rukama promneme.

Těsto rozválíme tak, abychom získali čtyři obdélníky o něco větší než je dvojnásobek porce filé.

Na jednu polovinu těsta nasypeme čtvrtinu sýrové "drobenky" a na ni rozložíme čtvrtinu špenátu. Lehce osolíme a přidáme půlku rozmačkaného stroužku česneku. Na to položíme lososa (nerozmraženého) z obou stran osoleného a pevně zabalíme.

Na plechu balíčky potřeme rozšlehaným vejcem a vidličkou několikrát propíchneme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme do zezlátnutí 25 minut.

Podávat můžeme teplé i studené.

Lososové kapsy
Lososové kapsy
Lososové kapsy
Lososové kapsy
Lososové kapsy
Lososové kapsy
Lososové kapsy
Lososové kapsy

Přidáno: 21.5.2014