Slané listové koláče

Ingredience

1 balíček listového těsta (5OO g), trochu hladké mouky
na obložení: zelenina čerstvá nebo sterilovaná, šunka, salám, anglická slanina, sýr, hořčice, kečup,...

Postup

Těsto rozdělíme na tři díly a každý na pomoučeném vále rozválíme do tvaru kruhu velikosti talíře. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a obložíme surovinami podle vlastní chuti, fantazie a zásob v ledničce či špajzce. Např.: 1. Srolujeme 4 plátky anglické slaniny a ruličkami rozdělíme koláč na čtvrtiny. Dvě protější části pomažeme hořčicí a poklademe sterilovanými sladkokyselými podélně rozkrájenými okurkami. Zbývající dvě čtvrtiny vyplníme strouhaným sýrem. 2. Koláč obložíme kolem dokola plátky debrecínky. Do středu dáme hromádku nakrájeného pórku, a prostor mezi pórkem a debrecínkou vysypeme strouhaným sýrem. 3. Okraj koláče posypeme pálivou mletou paprikou a zbývající povrch pokryjeme strouhaným sýrem. Sýr posypeme sterilovanou kukuřicí a ozdobíme malými mrkvičkami (pokud neradi chroupete tvrdé, můžete mrkvičky napřed trošku povařit). Pokapeme olivovým olejem. Koláče pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.

Slané listové koláče
Slané listové koláče
Slané listové koláče

Přidáno: 22.6.2007