Špenátové košíčky

Ingredience

400 g listového těsta, 400 g mraženého listového špenátu, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 100 g balkánského sýra, 100 g šunky, sůl, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, 1 vrchovatá lžíce mascarpone (možno vynechat nebo nahradit zakysanou smetanou), 2 vejce + 1 vejce na potření

Postup

Špenát necháme rozmrznout a pak z něho vymačkáme co nejvíc vody.

Cibuli posekáme nadrobno, sýr a šunku pokrájíme na kostičky, česnek rozmačkáme a všechno smícháme s vymačkaným špenátem.

Přidáme celá vejce, mascarpone a zamícháme. Osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále natenko a rozkrájíme na čtverce 10x10 cm.

Těstem vyložíme důlky v muffinovém plechu a rozdělíme do nich náplň.

Potom trochu povytáhneme rohy čtverců těsta a přeložíme je uprostřed na sebe, před přiložením dalšího rohu napřed ten pod ním potřeme rozšlehaným vejcem.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme asi 20 minut.

Podávat můžeme teplé i studené.

Přidáno: 24.3.2016