Velikonoční babička

Ingredience

150 g libového uzeného masa, 200 g klobásy, 300 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 2,5 dl vlažného mléka, 4 žloutky, 3 natvrdo uvařená vejce, 70 g rozehřátého másla, sůl, olej

Postup

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, zaděláme polohrubou moukou, přidáme žloutky, rozehřáté máslo a sůl. Na dno olejem vymazaného vyššího pekáčku (nebo menší dortové formy) položíme natvrdo vařená a na plátky nakrájená vejce, nakrájené libové uzené maso a klobásu. Zalijeme těstem a necháme vykynout. Upečeme a po zchladnutí vyklopíme.

Velikonoční babička
Velikonoční babička

zdroj: Pavel Martin: Velikonoce nejen v kuchyni

Přidáno: 3.3.2007