Dušený špenát

Ingredience

450 g mraženého špenátu, trocha oleje, 1 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 400 - 500 ml mléka, 1 vejce, sůl, pepř, 2 - 4 stroužky česneku

Postup

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme mouku. Usmažíme cibulovou zásmažku. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu a přidáme ho k zásmažce. Za stálého míchání necháme rozmrazit úplně. Přilijeme mléko a krátce povaříme. Množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu. Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a pomalu vléváme za stálého míchání do špenátu. Necháme přejít varem a odstavíme. Hotový špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkaný česnek. Podáváme s volským okem nebo opečenou uzeninou a vařenými bramborami, nebo jako přílohu k pečenému masu. Výborný je se špekovými knedlíky.

Dušený špenát
Dušený špenát

Přidáno: 19.7.2007