Domácí sušenky

Ingredience

750 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 210 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 150 g másla, 4 vejce

Postup

Většinu mouky (trochu si necháme na podsypávání) prosijeme na vál společně s práškem do pečiva. Přidáme prosátý cukr, vanilkový cukr, na kousky pokrájené máslo, celá vejce a zpracujeme hladké těsto.

Po částech těsto rozválíme na pomoučeném vále natenko (jako na linecké cukroví). Z rozváleného těsta vykrajujeme libovolné tvary a na plechu vyloženém papírem na pečení upečeme do zrůžovění okrajů (160°C, 10-12 minut).

Jiná možnost je rozkrájet těsto rádýlkem na čtverečky a na každý otisknout ozdobný motiv (použila jsem raznici na marcipán, dal by se použít i patchwork).

Sušenky můžeme konzumovat hned po vychladnutí, pokud by se vám náhodou podařilo nějaké uchránit, zjistíte, že za 2-3 dny jsou ještě lepší.

Domácí sušenky
Domácí sušenky
Domácí sušenky
Domácí sušenky

Přidáno: 23.8.2012