Červené růže

Ingredience

spodní patro: 10 vajec, 400 g cukru krupice, 10 lžic oleje, 400 g hladké mouky, 2 lžíce instatní kávy
náplň do spodního patra: 500 g másla, 1 plechovka salka, 200 g vanilmixu, 5 lžic rumu, 550 ml vody, višňový gel
prostřední patro: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 6 lžic oleje, 2 lžíce kakaového prášku, 220 g hladké mouky
náplň do prostředního patra: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g jahodového zeesanu, 125 ml vody, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 plechovky jahodového kompotu
horní patro: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160 g hladké mouky
náplň do horního patra: 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 50 g banánového zeesanu, 62 ml vody, 100 g hořké čokolády
krém na pomazání celého dortu: 250 g másla, 100 g vanilmixu, 3 lžíce rumu, 280 ml vody, 4 lžíce cukru
dále: 300 ml rumu, cca 3 kg potahovací hmoty (white icing)

Postup

Upečeme korpusy ve formách o průměrech 30, 24 a 18 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Každý korpus dvakrát vodorovně rozřízneme.

Největší korpus prokapeme rumem, promažeme višňovým gelem a naplníme karamelovým krémem: máslo ušleháme s uvařeným vychladlým salkem a po lžících zašleháme ztuhlý vanilmix. Podle chuti dosladíme.

Prostřední korpus opět prokapeme rumem, naplníme jahodovou šlehačkou a proložíme okapanými jahodami.

Nejmenší korpus prokapeme rumem a naplníme banánovou šlehačkou, do které vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.

Všechny tři naplněné korpusy pomažeme ze všech stran krémem a necháme pořádně vychladit a ztuhnout. Potom potáhneme a znovu vychladíme.

Vychlazené, pořádně ztuhlé části dortu sesadíme na sebe a libovolně dozdobíme.

Červené růže
Červené růže
Červené růže
Červené růže
Červené růže
Červené růže

Přidáno: 3.6.2011