Patrové srdce

Ingredience

velký korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 320 g hladké mouky, 2-3 lžíce instantní kávy (prášek nebo granule)
malý korpus: 3 vejce, 120 g cukru krupice, 3 lžíce oleje, 120 g hladké mouky, 1 lžíce instatní kávy (prášek nebo granule)
krém 1: 500 g másla, 200 g moučkového cukru, 2 sáčky zlatého klasu (nebo vanilkového pudinku), 800 ml mléka, 2 sáčky lískooříškové čokoládové polevy (zn. Carla)
krém 2: 250 g másla, 400 ml mléka, 1 sáček zlatého klasu, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g moučkového cukru
dále: rum, potahovací hmota (zde white icing)

Postup

Korpusy upečeme podle receptu na dortový korpus. Připravíme lískooříškový krém a pudinkový krém (lepší je ze zlatého klasu). Velký korpus dvakrát vodorovně prokrojíme, prokapeme rumem a promažeme oříškovým krémem. Lehce stlačíme a dáme ztuhnout do ledničky. Z malého korpusu asi třetinu seřízneme, zbytek jednou prokrojíme, prokapeme rumem a promažeme oříškovým krémem. Rovněž dáme ztuhnout. Odkrojenou část korpusu rozdrobíme, zvlhčíme rumem, a přimícháme zbytek krému tak, aby vznikla hustá tvárná hmota. Podle chuti můžeme přisladit. Na ztuhlé malé srdíčko z této hmoty vytvarujeme zaoblený povrch a zase necháme ztuhnout. Po zatuhnutí oba promazané korpusy potřeme druhým krémem. Po důkladném vychlazení v ledničce (nejlépe přes noc) oba potáhneme icingem. Po dalším ztuhnutí posadíme na sebe a libovolně dozdobíme. Hmotnost 5,1 kg

Patrové srdce
Patrové srdce
Patrové srdce
Patrové srdce
Patrové srdce
Patrové srdce

Přidáno: 11.9.2009