Letní těstovinový salát

Ingredience

2 mladé cukety, 1 lilek, 2 zelené tenkostěnné papriky, 2 stroužky česneku, svazek jarní cibulky, 250 g těstovin Panzani, 1 plechovka tuňáka, sůl, mletý pepř, olivový olej

Postup

Cukety, lilek a papriky omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kusy, česnek na plátky.

Všechno nasypeme do pekáčku, pokropíme olejem, osolíme, lehce opepříme a dáme upéct do trouby. Občas promícháme. Upečené doměkka necháme vychladnout.

Do mísy nakrájme na malé kousky cibulku i s natí, přidáme tuňáka, upečenou zeleninu a uvařené scezené těstoviny. Podle chuti dosolíme a opepříme, kdo chce, může ještě zakápnout olejem.

Podáváme vychlazené.

Letní těstovinový salát
Letní těstovinový salát
Letní těstovinový salát

zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Milada Kropáčková

Přidáno: 4.8.2010