Těstovinový salát s pestem
Ingredience
250 g těstovin, 1 sklenička (140 g) bazalkového pesta, 3 hrsti hrášku, 250 g cherry rajčátek, 200 g mozzarelly, velká hrst černých oliv, olivový olej, sůl, mletý pepř, čerstvé lístky bazalky, několik tenkých plátků slaniny
Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Na poslední 3 minuty vaření k nim do hrnce přidáme hrášek.
Scezené ihned promícháme s trochou oleje a necháme částečně vychladnout.
Na suché pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava.
Rajčátka a olivy rozpůlíme, sýr nakrájíme na kousky, bazalku posekáme.
Těstoviny důkladně promícháme s pestem, podle potřeby můžeme přidat olej. Pak vmícháme olivy, rajčátka a bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme.
Na talíři ozdobíme opečenými plátky slaniny.
Přidáno: 14.5.2017