Plněné těstoviny

Ingredience

400 g mletého hovězího masa, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička oregana, 1 malá plechovka rajčatového protlaku (70 g), 1 lžíce hladké mouky, 2 plechovky krájených rajčat (á 400 g), 1 lžička sušené bazalky, olivový olej, cca 1 hrnek hovězího vývaru
cca 250 g větších těstovin, které se dají naplnit, hrst strouhaného sýra (použila jsem goudu)

Postup

Na dvou lžících oleje orestujeme posekanou cibuli do změknutí. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme dohněda. Osolíme, opepříme, vmícháme protlak a oregano. Podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme doměkka cca 40 minut.

Až je maso měkké, necháme šťávu vydusit na tuk, zaprášíme moukou a ještě chvilku dusíme. Pak necháme vychladnout.

V jiném kastrolu zahřejeme 3 lžíce oleje, přidáme obsah obou plechovek s rajčaty, bazalku a necháme 4-5 minut podusit na slabém plameni. Pak tuto směs vylijeme do pekáčku.

Těstoviny pomocí igelitového pytlíku naplníme masovou směsí a "nasázíme" do rajčatové omáčky v pekáčku. Povrch zalijeme vývarem tak, aby byly těstoviny ponořené.

Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do změknutí těstovin (vývar se vsákne).

Až jsou těstoviny měkké, posypeme povrch sýrem a už bez pokličky necháme 2-3 minuty rozpustit sýr.

Plněné těstoviny
Plněné těstoviny
Plněné těstoviny
Plněné těstoviny
Plněné těstoviny
Plněné těstoviny
Plněné těstoviny

Přidáno: 18.7.2015