Rybí filety s těstovinami

Ingredience

600 g filet z aljašské tresky nebo pangasa, 400 g těstovin, olej, 1-2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, 1 cibule, 4 rajčata, 400 ml smetany na vaření, 50 g strouhaného sýra, sůl, mletý pepř, citron, máslo na vymazání

Postup

Částečně rozmražené filety z obou stan osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30-60 minut odležet.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a udržujeme v teple.
Na trošce oleje osmahneme cibulku dozlatova, zasypeme moukou a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme smetanou a krátce povaříme, osolíme, opepříme a vmícháme hořčici. Měla by vzniknout hustá omáčka, podle potřeby můžeme naředit mlékem.
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Rozprostřeme polovinu uvařených těstovin, na ně naskládáme polovinu filet, kolečka rajčat a zalijeme polovinou omáčky. Všechny vrstvy ještě jednou zopakujeme a povrch posypeme sýrem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu (asi 20 minut).

Rybí filety s těstovinami
Rybí filety s těstovinami
Rybí filety s těstovinami
Rybí filety s těstovinami
Rybí filety s těstovinami
Rybí filety s těstovinami

zdroj: Jan Polák

Přidáno: 25.10.2009