Těstovinová rýže s řepou

Ingredience

500 g červené řepy (to jsou 3 malé asi o velikosti zaťaté pěsti), 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 tenké plátky slaniny, 500 g těstovinové rýže, 1 l zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, malý svazek kopru, 120 g Lučiny

Postup

Omyté řepy vaříme v osolené vodě vcelku do změknutí (cca 45 minut). Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Oloupanou cibuli i slaninu pokrájíme nadrobno.

V hrnci nebo hluboké pánvi zahřejeme olej a cibuli se slaninou opečeme dozlatova.

Přidáme řepu, těstovinovou rýži, vývar, osolíme, opepříme a promícháme. Pod pokličkou vaříme 15-20 minut než se všechna tekutina vsákne.

Nakonec vmícháme posekaný kopr a podle potřeby dochutíme solí či pepřem.

Podáváme s rozdrobenou Lučinou.

Těstovinová rýže s řepou
Těstovinová rýže s řepou

podle magazínu Albert

Přidáno: 11.4.2014