Těstoviny s lilkem a žampiony

Ingredience

330 g bezlepkových kukuřičných těstovin, 4 lžíce oleje, 1 lilek, 250 g žampionů, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, hrst lístků čerstvého tymiánu, 1 lžička sušené petrželové nati, 1 lžička sušeného česneku, 4-5 vajec, 1 kelímek zakysané smetany (180 g), 40 g strouhaného parmazánu, 200 g mozzarelly

Postup

Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, žampiony na čtvrtiny a lilek na půlkolečka.

Na rozpáleném oleji nejdříve osmažíme cibuli. Až začne žloutnout, přidáme k ní žampiony a za občasného zamíchání smažíme.

Až žampiony výrazně zmenší svůj objem, posypeme je tymiánem, petrželkou, česnekem, osolíme a opepříme.

Do pánve přidáme lilek a všechno důkladně promícháme. Přilejeme asi 100 ml vody, pánev přikryjeme pokličkou a necháme 8-10 minut podusit. Ke konci dušení kontrolujeme množství tekutiny v pánvi, měla by se všechna vyvařit.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus.

Celá vejce prošleháme ruční metličkou se zakysanou smetanou, solí a pepřem.

Směs z pánve vysypeme do pekáčku. Přidáme uvařené scezené těstoviny, parmazán a všechno smícháme.

Urovnáme povrch těstovinové směsi a rovnoměrně ji zalejeme vejci se smetanou. Nakonec na povrch naskládáme na tenká kolečka nakrájenou mozzarellu.

Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapékáme 25 minut.

Přidáno: 11.7.2019