Těstoviny z Říma

Ingredience

500 g těstovin (hnízda), 300 g zeleného hrášku, 2-3 stroužky česneku, olivový olej, sůl, mletý pepř, kůra z 1 citronu, strouhaný parmazán

Postup

Hrášek krátce povaříme (cca 2 minuty), scedíme a ihned prolijeme studenou vodou. Necháme okapat.

Vodu, ve které se vařil hrášek doplníme na potřebné množství, osolíme a uvaříme v ní těstoviny.

Na pánvi rozpálíme trochu oleje, přihodíme dva rozmáčknuté stroužky česneku a krátce osmahneme. Přisypeme hrášek a chvíli osmažíme. Stroužky česneku vyndáme, hrášek osolíme, opepříme a vmícháme uvařené těstoviny. Můžeme přidat půl hrnku vody z těstovin.

Do směsi přimícháme strouhanou citronovou kůru a 3 vrchovaté lžíce parmazánu. Kdo chce, může přidat i rozmačkaný stroužek česneku.

Důkladně promícháme a servírujeme. Na talíři můžeme posypat ještě další lžící parmazánu.

Těstoviny z Říma
Těstoviny z Říma

podle televizního pořadu Když vaří táta

Přidáno: 27.10.2012