Těstoviny z Říma
Ingredience
500 g těstovin (hnízda), 300 g zeleného hrášku, 2-3 stroužky česneku, olivový olej, sůl, mletý pepř, kůra z 1 citronu, strouhaný parmazán
Postup
Hrášek krátce povaříme (cca 2 minuty), scedíme a ihned prolijeme studenou vodou. Necháme okapat.
Vodu, ve které se vařil hrášek doplníme na potřebné množství, osolíme a uvaříme v ní těstoviny.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje, přihodíme dva rozmáčknuté stroužky česneku a krátce osmahneme. Přisypeme hrášek a chvíli osmažíme. Stroužky česneku vyndáme, hrášek osolíme, opepříme a vmícháme uvařené těstoviny. Můžeme přidat půl hrnku vody z těstovin.
Do směsi přimícháme strouhanou citronovou kůru a 3 vrchovaté lžíce parmazánu. Kdo chce, může přidat i rozmačkaný stroužek česneku.
Důkladně promícháme a servírujeme. Na talíři můžeme posypat ještě další lžící parmazánu.
podle televizního pořadu Když vaří táta
Přidáno: 27.10.2012