Topinky Arnošta z Pardubic

Ingredience

4 krajíce chleba, 4 vejce, malá plechovka játrové paštiky, olej na smažení, trochu hořčice nebo kečupu, malá cibule, příp. další zelenina na ozdobu

Postup

Z krajíce chleba vykrojíme sřídku tak, aby kůrka zůstala celá (tvoří "ohrádku"). Kůrku dáme na rozpálený olej na pánvičce a do "ohrádky" vlijeme jedno vidličkou rozšlehané vejce. Necháme ztuhnout aby vajíčko vytvořilo "dno". Mezitím střídku namažeme paštikou a přiklopíme do "ohrádky" paštikou dolů. Přitiskneme. Ještě chvíli necháme smažit, pak opatrně obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotovou dobrotu ozdobíme hořčicí nebo kečupem, cibulí nakrájenou na kolečka, případně další zeleninou podle chuti. Podáváme horké.

Topinky Arnošta z Pardubic
Topinky Arnošta z Pardubic
Topinky Arnošta z Pardubic
Topinky Arnošta z Pardubic
Topinky Arnošta z Pardubic
Topinky Arnošta z Pardubic

zdroj: Petr Hora - Péťa Vařič aneb snadné etudy pro hrnec s pokličkou a obě ruce levé

Přidáno: 18.6.2007