Brambory s hlívou a uzeným

Ingredience

1,2 kg brambor, 500 g hlívy ústřičné, 3 velké cibule, 5-8 stroužků česneku, 200 g uzeného masa, 2 lžíce sádla, 1 lžička sušeného rozmarýnu, sůl, kmín

Postup

Cibuli, česnek i brambory oloupeme. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, česnek na tenké plátky a brambory na půlkolečka tenká 2-3 mm. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky.

Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli do zezlátnutí. Pak přidáme hlívu a společně smažíme asi 5 minut. Asi po 4 minutách přidáme česnek.

Do kastrolu nasypeme nakrájené brambory, na kostičky nakrájené uzené maso, rozmarýn, osolíme, okmínujeme a podlijeme malým množstvím vody (asi 80-100 ml). Pod pokličkou podusíme do změknutí brambor (20-25 minut). Občas promícháme.

Brambory s hlívou a uzeným
Brambory s hlívou a uzeným

Přidáno: 29.11.2014