Koleno na zelí

Ingredience

1 vepřové uzené koleno, 1 velká cibule, 2 lžíce oleje, mletá paprika, kmín, 500 g kysaného zelí

Postup

Koleno omyjeme, osušíme a kůži mřížkovitě nakrájíme do hloubky asi 1 cm.

Dno pekáče vytřeme olejem, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a na ni položíme koleno, které jsme ze všech stran poprášili paprikou. Posypeme ho kmínem, podlijeme trochou vody a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C.

Pečeme 1-1,5 hodiny (podle velikosti) do změknutí. Podle potřeby podléváme vodou, tak, aby koleno nebylo utopené, vody jenom trochu na dně.

Měkké koleno vyndáme z pekáče, do výpeku nasypeme scezené zelí (kdo nerad moc kyselé, může ho napřed propláchnout studenou vodou) a promícháme.

Na zelí položíme koleno a už bez pokličky vrátíme do trouby. Pečeme ještě asi půl hodiny.

Upečené vykostíme a nakrájíme na porce.

Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem.

Koleno na zelí
Koleno na zelí
Koleno na zelí
Koleno na zelí
Koleno na zelí

Přidáno: 6.1.2011