Krakonošovy knedlíky

Ingredience

400 g libového uzeného masa, 6 včerejších rohlíků, 1 velká cibule, 1 lžíce sádla, 300 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 4 vejce, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek

Postup

Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova.

Maso a rohlíky pokrájíme na kostičky. Přidáme cibuli i se sádlem.

Celá vejce rozšleháme s mlékem a přilijeme do mísy k ostatnímu. Promícháme, osolíme, okořeníme.

Přisypeme mouku, petrželku a vypracujeme husté těsto. Chvíli necháme odpočinout.

Z těsta utvoříme mokrýma rukama koule, které uvaříme v páře (cca 20 minut).

Podáváme s dušeným zelím.

Knedlíků je z této dávky hodně, na jeden oběd pro čtyřčlennou rodinu bych doporučila poloviční dávku.

Krakonošovy knedlíky
Krakonošovy knedlíky
Krakonošovy knedlíky
Krakonošovy knedlíky

Přidáno: 11.9.2010