Perníčky s žitnou moukou
Ingredience
400 g hladké mouky, 250 g celozrnné žitné mouky, 250 g cukru krupice, 1 lžička sody, 4 lžíce mléka, 4 vejce, 2 lžíce medu, 50 g másla, 1 sáček prášku do perníku, 1 lžička kakaa, perníkové koření
Postup
Smícháme všechny sypké suroviny. V mléce rozpustíme máslo a med. Do sypké hmoty postupně vmícháme vejce, pak mléko s máslem a medem. Rukama vypracujeme hladké těsto. Lehce ho pomoučíme, přikryjeme folií a na 2-3 dny dáme do ledničky. Hodinu před pečením ho z ledničky vytáhneme a necháme při pokojové teplotě povolit. Po částech rozvalujeme a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme při 180°C cca 6-10 minut, záleží na velikosti a tloušťce perníčků.
zdroj: www.dama.cz
Přidáno: 20.12.2008