Šlehačkové perníčky

Ingredience

500 g hladké mouky, 1 lžíce sody, 2 menší vejce, 150 g medu, 150 g moučkového cukru, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce perníkového koření
1 vejce na potření, mandle, ořechy

Postup

V míse důkladně rozmícháme celá vejce s medem a cukrem. Vmícháme sodu, koření a smetanu.

Po částech vmícháváme prosátou mouku. Až je těsto tak husté, že se špatně míchá, vyklopíme ho na pomoučený vál a rukama zpracujeme měkké hladké těsto. Mouku zapracováváme podle potřeby, není třeba použít ji všechnu.

Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme 1-2 dny uležet.

Na pomoučené ploše těsto po částech rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Na plechu vyloženém papírem na pečení potřeme rozšlehaným vejcem a přilepíme ořech nebo mandli.

Pečeme při 200°C 5-6 minut.

Šlehačkové perníčky
Šlehačkové perníčky

Přidáno: 7.12.2013