Voňaví sněhuláci

Ingredience

650 g hladké mouky, 2 lžičky sody, 1 lžíce koření do perníku (např. Kotányi), 1 lžička skořice, 1 lžička mletého hřebíčku, 50 g rozpuštěné hery, 100 g tekutého medu, 4 vejce, 250 g moučkového cukru
1 vejce na potření

Postup

V míse důkladně promícháme heru s medem, cukrem, vejci a kořením. Postupně zapracujeme mouku se sodou, nakonec těsto důkladně vypracujeme rukama na vále. Necháme do druhého dne zabalené ve fólii odpočinout v chladu.
Rozválíme na 4-5 mm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při 190°C asi 7-12 minut, podle velikosti tvarů.
Ihned po vytažení z trouby potřeme perníčky rozšlehaným vejcem.
Do druhého dne necháme vydýchat a pak libovolně nazdobíme.

Voňaví sněhuláci
Voňaví sněhuláci
Voňaví sněhuláci

Přidáno: 28.11.2009