Perníčky 5 (hned měkké)

Ingredience

300 g medu, 300 g pískového cukru, 300 g másla (tuku), 4 vejce, 1 dl mléka, 2 lžičky sody bikarbony, 1 lžička skořice, 10 rozdrcených hřebíčků, mletý badyán, anýz, velká lžíce kakaa, 800 - 1000 g hladké mouky

Postup

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat, udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby, a přikryté nechat odpočívat nejméně 12 hodin na dně lednice. Poté těsto vyválet na tlouštku asi 3 až 4 mm, vykrajovat různe tvary. Pokud nechceme zdobit, před pečením potřít vejcem. Na potřené můžeme rozsypat drobné barevné dortové kuličky apod. Není třeba připravovat v předstihu, neboť jsou hned měkké a konzumovatelné. POZOR! Těsto je velmi řídké, takže se s ním zpočátku pracuje dost špatně (nedoporučuju začátečníkům). Při zpracovávání samozřejmě podsypáváme moukou, ale snažte se jí přidat co nejméně, je to na úkor chuti perníčků. V ledničce těsto krásně ztuhne a druhý den se s ním už pracuje krásně. A perníčky jsou měkkoučké a krásně nadýchané.

Perníčky 5 (hned měkké)
Perníčky 5 (hned měkké)
Perníčky 5 (hned měkké)
Perníčky 5 (hned měkké)
Perníčky 5 (hned měkké)

Přidáno: 8.4.2007