Adamova krkovička

Ingredience

1 kg vepřové krkovice, koření adamova žebra, 2 velké cibule, olej, 200 ml piva (světlé, 10°)

Postup

Maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme.

Z obou stran posypeme kořením.

Pekáč vytřeme olejem. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubší čtvrtkolečka a vysteleme jí dno pekáče.

Na pánvi zahřejeme trošku oleje a maso z obou stran krátce prudce opečeme.

Opečené kousky masa naskládáme do pekáče na cibuli. Tuk z pánve nalijeme na maso v pekáči, podlijeme pivem, přiklopíme pokličkou a pečeme do změknutí masa.

Během pečení občas přelijeme vypečenou šťávou. Chvíli před koncem pečení necháme odkryté.

Podáváme se šťouchanými bramborami a zeleninovým salátem.

Adamova krkovička
Adamova krkovička

Přidáno: 8.9.2012