Bůček á la Momofuku

Ingredience

cca 1,5 kg bůčku (nejlépe ve dvou kusech), 5 lžic soli, 5 lžic krystalového cukru

Postup

Z bůčku ořízneme kůži (tuk který je pod ní ponecháme na mase).

Maso vložíme do pekáčku, ideálně volíme takovou velikost, aby maso celý pekáč vyplňovalo.

Sůl s cukrem smícháme a touto směsí maso zasypeme. Potom směs pečlivě do masa ze všech stran vmasírujeme.

Přebytečnou sůl s cukrem z masa oklepeme, maso znovu urovnáme do pekáče a přetáhneme ho fólií. Uložíme do ledničky na 6-24 hodin.

Po uplynutí uvedené doby z pekáče vylijeme tekutinu, kterou maso pustilo, a maso ze všech stran opláchneme vodou. Osušíme a vrátíme do pekáče. Podlijeme malým množstvím vody (použila jsem asi 50 ml).

Pekáč s bůčkem vložíme do trouby vyhřáté na 230°C (nezakrytý) a pečeme hodinu. Potom ztlumíme teplotu v troubě na 120°C a pečeme dalších 75 minut. Během pečení občas můžeme maso přelít vypečeným tukem.

Po vychladnutí nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem, kyselými okurkami a dobrou hořčicí.

zdroj: megvkuchyni.cz

Přidáno: 10.7.2016