Bůček á la Momofuku
Ingredience
cca 1,5 kg bůčku (nejlépe ve dvou kusech), 5 lžic soli, 5 lžic krystalového cukru
Postup
Z bůčku ořízneme kůži (tuk který je pod ní ponecháme na mase).
Maso vložíme do pekáčku, ideálně volíme takovou velikost, aby maso celý pekáč vyplňovalo.
Sůl s cukrem smícháme a touto směsí maso zasypeme. Potom směs pečlivě do masa ze všech stran vmasírujeme.
Přebytečnou sůl s cukrem z masa oklepeme, maso znovu urovnáme do pekáče a přetáhneme ho fólií. Uložíme do ledničky na 6-24 hodin.
Po uplynutí uvedené doby z pekáče vylijeme tekutinu, kterou maso pustilo, a maso ze všech stran opláchneme vodou. Osušíme a vrátíme do pekáče. Podlijeme malým množstvím vody (použila jsem asi 50 ml).
Pekáč s bůčkem vložíme do trouby vyhřáté na 230°C (nezakrytý) a pečeme hodinu. Potom ztlumíme teplotu v troubě na 120°C a pečeme dalších 75 minut. Během pečení občas můžeme maso přelít vypečeným tukem.
Po vychladnutí nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem, kyselými okurkami a dobrou hořčicí.
zdroj: megvkuchyni.cz
Přidáno: 10.7.2016