Bůček na bramborách

Ingredience

1 kg bůčku, 600 g brambor, 2-3 velké cibule, 200 g žampionů, 8-10 stroužků česneku, 1 lžička soli, 0,5 lžičky mleté papriky, zelená petrželka

Postup

Kůži na povrchu bůčku ostrým nožem rozkrájíme do mřížky. Potom maso rozkrojíme na 4 plátky.

Rozmačkaný česnek důkladně promícháme se solí a paprikou. Touto směsí potřeme plátky bůčku ze všech stran a necháme uležet.

Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Žampiony očistíme na nakrájíme na větší kousky.

V hlubším pekáči promícháme brambory s cibulí a žampiony.

Na tuto směs naskládáme okořeněné plátky bůčku.

Trochu podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C do změknutí masa, cca 60 minut.

Upečený bůček vyndáme z pekáče a bramborovou směs promícháme s posekanou zelenou petrželkou. Maso na pekáč vrátíme a ještě dáme na dvacet minut do vypnuté trouby dojít.

Bůček na bramborách
Bůček na bramborách
Bůček na bramborách
Bůček na bramborách

Přidáno: 20.11.2010