Cibulová krkovička
Ingredience
5 plátků vepřové krkovice, 5 větších cibulí, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, sádlo nebo olej
Postup
Plátky masa z obou stran lehce naklepeme, osolíme, a opepříme. Z jedné strany je potřeme hořčicí.
Na rozpáleném tuku maso prudce opečeme, napřed z hořčicové strany, pak z druhé. Opečené plátky skládáme do pekáče.
Do výpeku nasypeme oloupanou a na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme 2-3 lžičky hořčice a za častého míchání opečeme dozlatova.
Opečenou cibuli rozprostřeme na maso, podlijeme osolenou vodou (asi 100 ml) a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 210°C. Po 40 minutách odkryjeme a ještě 20 minut dopečeme odkryté.
Podáváme s libovolně upravenými bramborami.
zdroj: www.toprecepty.cz
Přidáno: 2.11.2014