Gulášové plecko

Ingredience

750 g vepřového plecka, olej, sůl, 2 lžíce Gulášového koření, 1 červená kapie, 2 cibule, 1 lžíce sušeného rozmarýnu, 1 lžíce hladké mouky

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Promícháme s trochou oleje (2-3 lžíce). Posypeme kořením, rozmarýnem, moukou a znovu promícháme.

Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.

V kastrolu nebo hlubší pánvi na troše oleje cibuli opečeme do zesklovatění. Přidáme maso a za častého míchání opečeme ze všech stran. Potom přidáme papriku a ještě minut opékáme.

Podlijeme trochu horkou vodou, osolíme (pozor, některé směsi koření sůl obsahují) a pod pokličkou dusíme doměkka. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme.

Podáváme s libovolnou přílohou, hodí se rýže, knedlík, těstoviny nebo libovolně upravené brambory.

Gulášové plecko
Gulášové plecko

Přidáno: 1.9.2013