Kořeněná krkovice

Ingredience

2,5 kg krkovice bez kosti, 100 g třtinového tmavého cukru, 2 lžíce soli, 2 lžíce sušeného česneku, 0,5 lžíce chilli, 1 lžíce sušené majoránky, 1 lžička čerstvě drceného pepře, 1 lžička drceného kmínu, trochu oleje

Postup

Maso omyjeme, osušíme a lehce potřeme ze všech stran olejem.

Všechno ostatní promícháme a sypkou směs vmasírujeme do masa.

Maso vložíme do pekáče vytřeného olejem, a posypeme zbytkem směsi.

Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, bez pokličky. Po deseti minutách podlijeme malým množstvím horké vody, přikryjeme poklicí a troubu ztlumíme na 190°C.

Pečeme doměkka, 2-2,5 hodiny, podle potřeby podlijeme.

Upečené maso necháme aspoň půl hodiny v klidu (klidně můžeme nechat zcela vychladnout, lépe se pak krájí) a nakrájíme na tenké plátky.

Podáváme s chlebem, hořčicí nebo křenem a čerstvou nebo steriovanou zeleninou.

Kořeněná krkovice
Kořeněná krkovice
Kořeněná krkovice

Přidáno: 27.7.2014